Можливі технічні рішення для повернення техноекосистеми р. Дніпро до природного стану - Шапар, А.Г.; Скрипник, О.О.; Чілій, Д.В. (Екологія і природокористування, 2013)
Проведено аналіз можливих наслідків вдосконалення технічних компонентів техноекосистем каскаду дніпровських водосховищ. Виявлено основні проблеми переводу екосистеми Дніпро до сталого функціонування та запропоновано технічні шляхи їх вирішення. Проведен анализ возможных последствий совершенствования технических компонентов техноэкосистем каскада днепровских водохранилищ. Выявлены основные проблемы перевода экосистемы р. Днепр к устойчивому функционированию и предложены технические пути их решения. The analysis of the possible effects of improving the technical components of the technology ecosystem Dnieper cascade reservoirs. The basic problems of translation ecosystem Dnieper to the sustainable functioning and proposed technical solutions.