Екологічні проблеми районів видобутку калійних солей та сірки - Гайдін, А.М. (Екологія і природокористування, 2013)
Висвітлено досвід наукових досліджень з метою вирішення екологічних проблем на територіях діяльності колишніх підприємств з видобутку самородної сірки в Яворові та Новому Роздолі на Львівщині, а також калійної солі в Калуші Івано-Франківської області. Освещён опыт научных исследований с целью решения экологических проблем на территориях деятельности закрытых предприятий по добыче самородной серы в Яворове и Новом Роздоле на Львовщине, а также калийной соли в Калуше Ивано-Франковской области. The experience of the scientific investigation has been shown in the paper with the aim of environmental problems solving on the territory of former industrial activity on sulfur mining in Yavoriv and N. Rozdil in Lviv region, as well as potash salt open mine in the Kalush of Ivano-Frankivsk region.