Sustainable mined lands rehabilitation using landscape biomimicry - Smetana, S.M.; Smetana, O.M. (Екологія і природокористування, 2013)
Article reviews main theoretical and practical issues in the field of biomimicry at landscape level for mined lands rehabilitation. It also includes a successful practical case study of biodiversity development centers creation on open-cut mining lands. У статті наведені основні теоретичні та практичні наробки з напрямку біомімікрії на ландшафтному рівні при відновлені порушених гірничими роботами земель. Наведено успішний практичний приклад створення центрів відновлення біорізноманіття на порушених землях за відкритої розробки корисних копалин. В статье приведены основные теоретические и практические наработки в направлении биомимикрии на ландшафтном уровне при восстановлении нарушенных горными работами земель. Приведен успешный практический пример создания центров восстановления биоразнообразия на нарушенных землях при открытой разработке полезных ископаемых.