Основні шляхи досягнення цілей сталого розвитку гірничо-металургійних регіонів - Сергєєв, В.В.; Копач, П.І. (Екологія і природокористування, 2013)
Розглянуто тенденції подальшого розвитку територіального гірничо-металургійного комплексу України в контексті відходоутворення. Приведено наявний досвід та нормативно-правові основи діяльності країн Європейського Союзу в сфері поводження з відходами. Запропоновано підходи до вирішення проблем відходності гірничовидобувного та металургійного виробництв. Рассмотрены тенденции дальнейшего развития территориального горно-металлургического комплекса Украины в контексте отходообразования. Приведен имеющийся опыт и нормативно-правовые основы деятельности стран Европейского Союза в сфере обращения с отходами. Предложены подходы к решению проблем отходности горнодобывающего и металлургического производств. The tendencies of further development of territorial mining and metallurgical complex of Ukraine in the context of waste. An existing experience and regulatory framework of the European Union in the field of waste management. The approaches to solving the problems of relativity regarding the mining and metallurgical industries.