Механізм зниження пилоутворення з поверхні породних відвалів при використанні розчинів поверхнево-активних речовин - Кузик, І.М.; Артамонов, В.М.; Камуз, А.М. (Екологія і природокористування, 2013)
На основі аналізу існуючих уявлень про пилогазоутворення з поверхні породних відвалів надано новий механізм щодо можливостей його зниження при використанні водних розчинів поверхнево-активних речовин (ПАР). На основании анализа существующих представлений о пылегазовыделении с поверхности породных отвалов предложен новый механизм, учитывающий возможности по его снижению при применении водных растворов поверхностно-активных веществ. Based on the analysis of ideas about the dust and gas formation from the waste dumps` surface a new mechanism to reduce its capacity by using aqueous solutions of surface-active substances (SAS) is proposed.