Обгрунтування місць розташування постів міської системи спостереження за станом навколишнього середовища - Копач, П.І.; Данько, Т.Т. (Екологія і природокористування, 2013)
На основі сучасних підходів до контролю за станом навколишнього середовища в техногенно навантажених районах розроблено методологію вибору місць розташування постів системи міського екомоніторингу, яка базується на принципах екобезпеки життєдіяльності населення (на прикладі міста Дніпродзержинська). На основании современных подходов к контролю за состоянием окружающей среды в техногенно нагруженных районах разработана методология выбора мест расположения постов системы городского экомониторинга, которая базируется на принципах экобезопасности жизнедеятельности населения (на примере города Днепродзержинска). On the bases of modern approaches to the control of the environment in areas loaded with technologically developed methodology selected locations Posts surveillance system of urban environmental monitoring, based on the principles of environmental safety of the population (for example Dniprodzerzhins’k).