Мониторинг микромицетов в поверхностных источниках водозаборов городов Украины - Савлук, О.С.; Руденко, А.В.; Сапрыкина, М.Н.; Гончарук В.В. (Екологія і природокористування, 2013)
Изучен видовой состав микроскопических грибов – микромицетов в различных реках Украины. Показано, что основными видами грибов, выделенными из рек Украины, являются Aspergillus, Penisillium, Cladosporium, Alternaria, Candida и другие. Установлено, что количественный состав микромицетов во многом зависит от глубины отбора проб воды, температуры, а также наличия органических веществ. Обнаружено влияние купающихся людей на количество микромицетов. Вивчено видовий склад мікроскопічних грибів - мікроміцетів в різних ріках України. Показано, що основними видами грибів, які були віділені з води рік України є Aspergillus, Penisillium, Cladosporium, Alternaria, Candida та інші. Встановлено, що кількісний склад мікроміцетів залежить від глибини відбору проби води, температури, а також наявності органічних речовин. Виявлено вплив людей, що купаються, на кількісний та якісний склад мікроміцетів. The specific structure of microscopic fungi - micromycetes in various areas of rivers of Ukraine are investigated. It is shown, that by the basic species allocated from water of rivers of Ukraine, are Aspergillus, Penisillium, Cladosporium, Alternaria, Candida and others. It is established, that the quantitative structure micromycetes in many aspects depends on depth of sampling of water, temperature, and also presence of organic substances. Influence of bathing people on quantitative and specific structure micromycetes is revealed.