Недолугість, бездушність чи непорозуміння визначають долю Дніпра? - Шапар, А.Г.; Скрипник, О.О. (Екологія і природокористування, 2013)
Огляд основних етапів оцінки стану та прогнозу розвитку екосистем басейну р. Дніпро, територія якого є визначальною для долі українського народу, та загальної дискусії навколо цієї важливої теми. Обзор основных этапов оценки состояния и прогноза развития экосистем бассейна реки Днепр, территория которого является определяющей для судьбы украинского народа, и общей дискуссии вокруг этой важной темы. Overview of the main stages of assessment and forecast of the Dnipro Basin ecosystem, the area of which is decisive for the fate of the Ukrainian people, and general discussion around this important topic.