Дніпро. Час замислитися про майбутнє - Ангурець, О.В. (Екологія і природокористування, 2013)
Зроблено огляд ситуації, пов’язаної з сучасним станом р. Дніпро та її басейну. Окреслено головні проблеми функціонування ріки. Викладено позицію громадських та наукових кіл до визначеної проблематики. Зазначено недоліки державного управління і контролю в галузі використання та охорони водних ресурсів. Розглянуто перспективи розкриття рекреаційного та туристичного потенціалу р. Дніпро. Сделан обзор ситуации, связанной с современным состоянием р. Днепр и ее бассейна. Определены главные проблемы функционирования реки. Изложена позиция общественных и научных кругов к рассмотренной проблематике. Отмечено недостатки государственного управления и контроля в области использования и охраны водных ресурсов. Рассмотрены перспективы раскрытия рекреационного и туристического потенциала р. Днепр. An overview of the situation related to the current state of the Dnipro river and its basin. Outlined the main problems in the functioning of the river. Presents the position of civil society and scientists to the mentioned issue. Problems of the governing and control of the use and protection of water resources are noticed. Shows the perspective of recreational and tourism potential of the Dnipro river.