Образование окислительно модифицированных белков в сыворотке крови и степень их фрагментации при урогенитальном хламидиозе и в условиях инициации окислительных реакций in vitro - Кондакова, А.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В сироватці крові хворих на урогенітальний хламідіоз та практично здорових донорів взначали
рівень окисно модифікованих білків. Встановлено, що при хламідіозі рівень окисних білків в сироватці
значно підвищено. Після інкубації в середовище Фентона, що генерує активні форми кисню, відмічено
незначне підвищення утворення окисно модифікованих білків в сироватці крові хворих. In serum with pathients of urogenital chlamydiosis and practically healthy donors defined a level of
degree of oxidative modification of proteins. It is shown, that in serum the chlamydiosis observes the increased
level modified proteins. Under incubation of serum of patients in Fenton system, generated the oxygen active
forms, the some increasing of the level of oxidative modification of proteins is observed.