Оценка эффективности санаторно-курортной реабилитции за счет изучения некоторых маркеров апоптоза и цитокинового гомеостаза у детей с хронической гастродуоденальной патологией - Кот, А.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У цій роботі представлені результати дослідження в динаміці кількісного змісту ИЛ- 8, ИЛ- 10,
ФНП-α, CD - 95 і Аннексин V у дітей з хронічним Нр- асоційованим гастритом, хронічним Нр- не
асоційованим гастритом і виразковою хворобою дванадцятипалої кишки Нр- асоційованої в періоді
ремісії опісля півроку після санаторно-курортної реабілітації. In this work presents the results of research in dynamics of the quantitative contents IL-8, IL-10, TNF-α,
sCD 95 and Anneхin V in children with chronic gastritis associated with Hp, chronic gastritis not associated
with Hp and duodenal ulcer disease associated with Hp in the period later half a year after sanatorium-resort
treatment.