Новий метод оптимізації програм моніторингу управлінь водних ресурсів України з урахуванням вимог моніторингу стану вод та водокористування - Мокін, В.Б.; Ящолт, А.Р.; Крижановський, Є.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Запропоновано наукові та практичні засади оптимізації програм моніторингу якості вод басейнових управлінь водних ресурсів України із забезпеченням максимуму інформації щодо впливу процесу водокористування на якість цих вод за мінімальні кошти. Предложены научные и практические основы оптимизации программ мониторинга качества вод бассейновых управлений водных ресурсов Украины с обеспечением максимума информации о влиянии процесса водопользования на качество этих вод минимальными средствами. Scientific and practical principles of optimization of the monitoring programs of waters quality of basin departments of water resources management of Ukraine are offered with providing of an information maximum on influence of water usage process on quality of these waters for minimum money.