Моніторингові дослідження та аналіз забруднення ґрунту в районі бойових стартових позицій балістичних ракет - Шаравара, В.В.; Мовчан, Я.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Представлено результати експериментальної та аналітичної оцінки забруднення ґрунту на основі екологічного обстеження території колишньої бойової стартової позиції балістичних ракет Р-12У. Показана динаміка розповсюдження забруднювачів у ґрунтовому горизонті і проаналізовані причини виникнення негативних наслідків. Представлены результаты экспериментальной и аналитической оценки загрязнения почвы на основе экологического обследования территории бывшей боевой стартовой позиции баллистических ракет Р-12У. Показана динамика распространения загрязнителей в почвенном горизонте и проанализированы причины возникновения негативных последствий. The results of experimental and analytical evaluation of soil contamination through environmental survey of the territory of the former military launcher ballistic missile SS-4 “Sandal”. Shows the evolution of distribution of contaminants in the soil horizon and analyzed the causes of adverse effects.