Технологія захисту ґрунтів від негативного впливу автомобільного транспорту - Клименко, В.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Запропонована технологія дозволяє здійснювати оцінювання техногенного впливу геохімічного забруднення ґрунтів на дослідній території вздовж автомобільних доріг та створювати картографічні матеріали на основі використання космічних знімків високої роздільної здатності. Предложенная технология позволяет осуществлять оценивание техногенного влияния геохимического загрязнения почв на исследуемой территории вдоль автомобильных дорог и создавать картографические материалы на основе использования космических снимков высокого разрешения. The proposed technology allows the estimation of anthropogenic influence of geochemical soil contamination in the study area along the roads and create cartographic materials through the use of satellite images of high distribution capacity.