Оцінювання характеристик зелених насаджень з використанням засобів дистанційного зондування Землі - Попов, М.О.; Семко, І.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Запропоновано методику оцінювання характеристик зелених насаджень в умовах міських агломерацій і урбанізованих територій на основі даних ДЗЗ, а саме, лідарних даних та матеріалів багатоспектрального космічного знімання високої просторової розрізненності. Описано схему оброблення даних при дистанційному оцінюванні кількісно-якісних характеристик зелених насаджень, наводяться результати її застосування на полігоні міста Черкаси. Предложена методика оценивания характеристик зеленых насаждений в условиях городских агломераций и урбанизированных территорий на основе данных ДЗЗ, а именно, лидарных данных и материалов многоспектральной космической съемки высокого пространственного разрешения. Описана схема обработки данных при дистанционной оценке количественно-качественных характеристик зеленых насаждений, приводятся результаты ее применения на полигоне города Черкассы. A method for remote assessment of trees plantations characteristics in conditions of mega polis or urban territories using remote sensing data, namely LIDAR data and multispectral satellite images with high spatial resolution is proposed. A flowchart of data proceeding for remote assessment of quality and quantity characteristics of trees plantations is noted. Results of proposed method application for Cherkassy site are described.