Використання гідроксилапатиту, модифікованого гідрооксисульфатом та гідрооксихлоридом алюмінію, для очистки води від фтору - Терновцев, В.О.; Зоря, О.В.; Терновцев, О.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Розглянуто виділення фторид-іонів методом іонного обміну на фільтрах з модифікованим завантаженням. Запропоновано використовувати гідроксилапатит в якості завантаження, модифікованого розчинами гідроксисульфату або гідроксихлориду алюмінію. Наведені основні показники процесу знефторювання води. Рассмотрено выделение фторид-ионов методом ионного обмена на фильтрах с модифицированной загрузкой. Предложено использовать гидроксилапатит в качестве загрузки, модифицированной растворами гидроксисульфата или гидроксихлорида алюминия. Приведены основные показатели процесса обезфторивания воды. We consider the allocation of fluoride ions by ion exchange on the filters with a modified loading. Proposed use of hydroxyapatite as a load, or retrofit solutions gidroksisulfata gidroksihlorida aluminum. The basic process indicators of obezftorivaniya water are submitted.