Розрахунок берегового променевого водозабору при боковому фільтраційному потоці - Телима, С.В.; Тугай, Я.А.; Олійник, Є.О.; Майстренко Г.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Наводиться методика розрахунку параметрів променевого водозабору (дренажу) при боковому фільтраційному притоці води, розроблений на основі використання метода фільтраційних опорів стосовно складних гідрогеологічних умов. Подається приклад розрахунку шестипроменевого водозабору. Приводится методика расчета параметров лучевого водозабора (дренажа) при боковом фильтрационном притоке воды, разработанный на основе использования метода фильтрационных сопротивлений применительно к сложным гидрогеологическим условиям. Подается пример расчета шестилучевого водозабора. The methodic of the calculation of the parameters of the ranney water intake (drainage) at the lateral water flow developed on the base of the flow resistance method for complex hydrogeological conditions is presented. The example of the calculation of the six ranney water intake is considered.