Використання даних гідроморфологічних обстежень русел річок Українських Карпат для розрахунку зливових паводків - Корбутяк, В.М.; Корбутяк, М.В.; Кафтан, О.Н. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
У роботі показана можливість використання вимірників руслового процесу для визначення максимальних зливових витрат. Зокрема, запропоновано формулу для визначення швидкості добігання розрахункової витрати на основі параметра типу русла. В работе показана возможность использования измерителей руслового процесса для определения максимальных ливневых расходов. В частности, предложено формулу для определения скорости добегания расчетного расхода на основании параметра руслового процесса. At the present day evolution of fluviomorphological process theory gives new point of view on phenomena, that takes place in water flow. It opens up possibilities for determining hydrologic parameters by studying of main energetic, morphological and physiographical factors, that effect on forming of different riverbed types.