Про інтегральну оцінку рівня екологічної безпеки регіонів України - Іванюта, С.П. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Розглянуто методичний підхід до порівняльної оцінки регіонів держави за рівнем екологічної безпеки. Запропоновано систему показників, що характеризують стан екологічної безпеки в регіональному вимірі. Проведено порівняльну оцінку регіонів держави та здійснено їх ранжирування за інтегральним показником екологічної безпеки. Рассмотрен методический подход к сравнительной оценке регионов государства по уровню экологической безопасности. Предложена система показателей, которые характеризуют состояние экологической безопасности в региональном измерении. Проведена сравнительная оценка регионов государства и осуществлено их ранжирование по величине интегрального показателя экологической безопасности. The methodical approach to the comparative estimation of regions of the state on ecological safety is considered. The system of indexes which characterize the state of ecological safety in the regional measuring is offered. The comparative estimation of regions of the state is conducted and their ranging is carried out on the size of integral index of ecological safety.