Вплив процесів підтоплення територій на формування фільтраційного потоку в схилах регулюючих водосховищ - Волошкіна, О.С.; Березницька, Ю.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
У роботі показано вплив процесів підтоплення на формування фільтраційного потоку в схилах регулюючих водосховищ. Здійснено аналітичне рішення задачі нестаціонарної фільтрації до регулюючого водосховища при різкому падінні рівня води та складній геологічній будові водоносної товщі. В работе показано влияние процессов подтопления на формирование фильтрационного потока в откосах регулирующих водохранилищ. Приведено аналитическое решение задачи нестационарной фильтрации к откосу регулирующего водохранилища при резком падении уровня воды и сложном геологическом строении. The paper introduces an influence of processes of underflooding on forming of lauter stream in the hay-crops of regulative storage pools. It is shown the analytical decision of non-stationary filtration task in the body of regulative storage pool in condition of sharp falling of water level and difficult geological structure.