Небезпеки природокористування на прирічкових територіях - Стефанишина-Гаврилюк, Ю.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Проведено аналіз небезпек природокористування на прирічкових територіях на основі встановлення причинно-наслідкового зв’язку між здійсненням господарської діяльності в межах даних територій та можливості реалізації негативних явищ та процесів як природного, так і техногенного характеру. Произведен анализ опасностей природопользования на приречных территориях на основе установления причинно-следственной связи между проведением хозяйственной деятельности в пределах данных территорий та возможности реализации негативных явлений и процессов как природного, так и техногенного характера. The hazard analysis of nature management on streamside areas was made based on establishing cause-and-effect relation between economical activity on these territories and negative natural or man-caused events and processes realization.