Характеристика схем збагачення графітових руд Завалівського, Балахівського та Буртинського родовищ Українського щита - Лижаченко, Н.М.; Ніколаєвський, В.П.; Ніколаєвський, І.В.; Береговенко, О.О.; Постолюк, Р.І. (Геологічний журнал, 2013)
На примере трех наибольших месторождений графита Украинского щита рассмотрена проблема обогащения графитовых руд в зависимости от степени их физико-химических изменений, а также принципы их разделения на промышленные типы. On example of three largest deposits of graphite of the Ukrainian shield considered the problem of enrichment of graphite ores depending on the degree of their physіical and chemical changes, as well as the principles of its division according to the industrial types.