Оцінка переваг використання єврооблігацій для залучення інвестицій - Криворучко, О.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Розглянуто питання появи та еволюції характерних особливостей відносно нового інструменту запозичення на міжнародному ринку позичкових капіталів — єврооблігацій. У контексті оцінки переваг єврооблігацій над іншими борговими інструментами залучення фінансування деномінованих у іноземній для позичальника валюті, окреслено коло визначальних для емісії єврооблігацій факторів. This article is devoted to the appearance and evolution of the Eurobonds. In work it is also analyzed the advantages and disadvantages of the Eurobonds emission in comparison with using the other instruments of borrowing in the international capital market.