Лізинг основного капіталу та перспективи його розвитку в національній економіці - Куліш, Г.П.; Кравченко, К.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Досліджено основні положення щодо економічної сутності лізингу та його видів в Україні. Досліджено сучасний стан світового та вітчизняного ринків лізингових послуг. Доведено, що лізинг є потужним методом фінансування інвестиційної діяльності підприємств. Також визначено пріоритетні напрями та шляхи нарощення лізингових операцій в Україні. The main principles about economic essence of leasing and its kinds in Ukraine are refined. The present-day state of the world and domestic leasing market is researched. It is proved that leasing is a powerful method of the enterprises investment activities finance. It is also determined the priority directions and the ways of leasing operations growth in Ukraine.