Интерактивная система для анализа поведения формальных моделей программных систем - Колчин, А.В.; Четвертак, Р.В. (Штучний інтелект, 2012)
Цель работы – разработка инструментальных средств для автоматизации анализа и упрощения понимания поведения формальных моделей. Предложены методы локализации причин нарушения проверяемых свойств и вычленения релевантных элементов на основе аналитического установления фактических информационных связей, а также интерактивные методы декомпозиции сложных для понимания участков функционирования компонент и межкомпонентных взаимодействий. Разработана экспериментальная система, реализующая предложенные методы. Мета роботи – розробка інструментальних засобів для автоматизації аналізу та спрощення розуміння поведінки формальних моделей. Запропоновані методи локалізації причин порушення властивостей та вичленення релевантних елементів на основі аналітичного встановлення фактичних інформаційних зв’язків, а також інтерактивні методи декомпозиції складних для розуміння ділянок функціонування компонент і міжкомпонентних взаємодій. Розроблена експериментальна система, що реалізує запропоновані методи. The purpose of the work is development of methods and tools for automation of analysis and reduction of understanding complexity of the behavior of formal models. The methods for faults localization and relevant elements identification based on analysis of informational dependency are proposed. Also, interactive methods for decomposition of hard-to-understand behavior of intra- and inter-components interactions are described. Prototype of a software tool, which implements the methods, is developed.