Корреляционные взаимосвязи показателей иммунного статуса родильниц с содержанием хлорорганических пестицидов в крови - Московчук, О.Б.; Московчук, К.М.; Демченко, В.Ф.; Евстафьева, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Було визначено вміст хлорорганічних пестицидів у венозній крові 35 породілль, а також досліджено
їхнього імунного статусу. Результати дослідження свідчать про високу присутність, а також певний
імуносупресивний вплив пестицидів на стан клітинного та гуморального імунітету. Content of pesticides in venous blood of 35 puerperants and their immune state were determined. High
density of pesticides in venous blood and immunosuppressive action on cellular and humoral immunity were
shown.