Патогенетическое обоснование нового варианта гастропластики при выполнении гастрэктомии - Олексенко, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Грунтуючись на роботах присвячених особливостям травлення після повного видалення шлунка, дослідженнях, що стосуються питань функціональних порушень і морфологічних змін у тонкої кишки при раку шлунка, аналізуючи різні способи реконструкції шлунково-кишкового тракту, патогенетично обґрунтовано новий варіант гастропластики при виконанні гастректомії. На підставі клініко- лабораторних даних відображаючих віддалені функціональні результати виконання гастректомії у хворих раком шлунку, доведено перевагу запропонованого варіанту гастропластики перед традиційною методикою постгастректомічної реконструкції в адаптації травлення до нових умов функціонування. Based on the works dedicated to peculiarities of the digestive after the complete removal of the stomach, studies related to the questions of functional disorders and morphological changes in jejunum with cancer of the stomach, through the analysis of various methods for the reconstruction of the gastrointestinal tract, pathogenetically substantiated the new version of the gastroreconstruction when performing gastrectomy On the basis of the clinical-laboratory data reflecting the remote functional results of the gastrectomy in patients with stomach cancer, it is proved the advantage of the proposed option to the traditional methods reconstruction renovation in adaptation to the new conditions of the digestive functioning.