Роль телекомунікаційних технологій у системах автоматизації підприємств гірничодобувного комплексу - Турупалов, В.В. (Штучний інтелект, 2012)
Розглянуто питання розробки комплексної системи автоматичного управління гірничодобувного підприємства. Представлено аналіз гірничодобувного підприємства як об’єкта автоматичного управління. Запропоновано багаторівневу систему комплексної автоматизації шахти. Обґрунтовано застосування спеціалізованих телекомунікаційних мереж для реалізації розробленої системи. Запропоновано використовувати телекомунікаційну систему Profibus як основну. Рассмотрены вопросы разработки комплексной системы автоматического управления горнодобывающего предприятия. Представлен анализ горнодобывающего предприятия как объекта автоматического управления. Предложена многоуровневая система комплексной автоматизации шахты. Обосновано применение специализированных телекоммуникационных сетей для реализации разработанной системы. Предложено использовать телекоммуникационную систему Profibus в качестве основной. The problems of development of integrated system for automatic control at mining enterprise are considered. The analysis of the mining enterprise as an object of automatic control is given. Multi-level integrated automation of mine is proposed. The application of specialized telecommunication networks for implementation of the developed system is proved. It is proposed to use the telecommunication system Profibus as the main one.