Формальні нейронні структури - Ільман, В.М.; Шинкаренко, В.І. (Штучний інтелект, 2012)
Запропонована універсальна структурна формалізація штучного нейрона. Штучний нейрон моделюється складною формальною конструктивною структурою, носієм якої є дві автоматні структури: вхідно-інтеграційна та активаційно-генеруюча. Розглянуто деякі операції над конструктивними нейронами. Предлагается универсальная структурная формализация искусственного нейрона. Искусственный нейрон моделируется сложной формальной конструктивной структурой, носителем которой являются две автоматные структуры: входно-интеграционная и активационно-генерирующая. Рассмотрены некоторые операции над конструктивными нейронами. Universal structural formalization of an artificial neuron is proposed. An artificial neuron is modeled by a complex constructive formal structure. The carrier of this structure is two automate structures: input-integrating and activation-generating. Some operations with constructive neurons are considered.