Застосування модуля прийняття рішень системи адаптивного навчання в дистанційній освіті - Плакасова, Ж.М.; Кравченко, О.В. (Штучний інтелект, 2012)
У даній роботі розглянуті проблеми дистанційної і безперервної освіти. На основі проведеного огляду існуючих інформаційних систем навчання та вивчивши моделі інформаційних систем, які доступні через мережу Інтернет, запропонована схема блоку дистанційного навчання в модулі прийняття рішень моделі процесу навчання. Це дозволяє враховувати гнучкість електронного навчання та можливість працювати в асинхронному режимі за різноманітними методиками представлення навчальних матеріалів. Проведено дослідження і аналіз методів, ідей, технологій і алгоритмів, покладених в основу існуючих систем дистанційного навчання. В данной работе рассмотрены проблемы дистанционного и непрерывного образования. На основе проведенного обзора существующих информационных систем обучения и изучив модели информационных систем, которые доступны через Интернет, предложена схема блока дистанционного обучения в модуле решений модели процесса обучения. Это позволяет учитывать гибкость электронного обучения и возможность работать в асинхронном режиме с различными методиками представления учебных материалов. Проведено исследование и анализ методов, идей, технологий и алгоритмов, положенных в основу существующих систем дистанционного обучения. This paper deals with the problems of distance and continuing education. Based on the given review of existing information systems for training and on study of models for information systems, which are accessible through the Internet, the scheme of the block of distance learning module in the model of the learning process is proposed in the paper. This allows taking into account the flexibility of e-learning and the opportunity to work in asynchronous mode with different methods of presentation of training materials. The investigation and analysis of techniques, ideas, technologies and algorithms of distance education is made.