Ємнісний сенсор з компланарними електродами для вимірювання биття вала гідрогенератора - Левицький, А.С. (Гідроенергетика України, 2011)
Запропоновано ємнісний сенсор для вимірювання биття вала гідрогенератора та інших потужних електричних машин, у якого вимірювальний конденсатор сформований у вигляді двох компланарних прямокутних паралельних пластин. Розраховано його вимірювальну характеристику.