Аналіз впливу капітального ремонту доріг на стан атмосферного повітря з вікористанням геоінформаційних технологій на прикладі м. Вінниця - Мокін, В.Б.; Семчук, Ю.С.; Сорочан, О.П.; Риженко, О.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
У статті розглянуто актуальну задачу аналізу закономірностей щодо змін стану атмосферного повітря за рахунок капітального ремонту доріг з використанням ГІС-технологій. Запропоновано та випробувано на прикладі м. Вінниці методику аналізу з використанням сучасних пакетів для роботи з ГІС: «ArcGIS» (США) та ГІС «Панорама» (РФ). В статье рассмотрена актуальная задача анализа закономерностей относительно изменений состояния атмосферного воздуха за счет капитального ремонта дорог с использованием ГИС-технологий. Предложено и испытано на примере г. Винницы методику анализа с использованием современных пакетов для работы с ГИС: «ArcGIS» (США) и ГИС «Панорама» (РФ). In this paper the actual task of analysis of conformities in relation to the changes of the state of atmospheric air of due to major repairs of roads with the use of GIS-technologies are considered. The method of analysis using modern packages to work with GIS: «ArcGIS» (USA) and GIS «Panorama» (Russia) is proposed and tested on the example of Vinnytsya city.