Просторове моделювання якості басейну р. Сіверський Донець засобами ГІС/ДЗЗ технологій - Анпілова, Є.С.; Трофимчук, О.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
В статті розглядаються проблеми оцінки якості поверхневих вод басейну річки Сіверський Донець. Висвітлена важливість використання ГІС/ДЗЗ технологій для аналізу, інтерпретації та управління екологічним станом басейну річки Сіверський Донець.
Описана модель оцінки якості поверхневих вод на прикладі басейну р. Сіверський Донець, побудована основі ГІС/ ДЗЗ-технологій. В статье рассматриваются проблемы оценки качества поверхностных вод бассейна реки Северский Донец. Освещена важность использования ГИС/ДЗЗ технологий для анализа, интерпретации и управления экологическим состоянием бассейна реки Северский Донец.
Описана модель оценки качества поверхностных вод на примере бассейна реки Северский Донец, построенная на основе ГИС/ДЗЗ технологий. The problems of assessing the quality of surface water basin of the river Seversky Donets. The importance of use of the modern GIS and remote sensing of the Earth from space technologies for analysis, interpretation and management of the ecological conditions of the basin of river Severskiy Donets is explained.
The model estimates of surface water quality in the basin as an example the Severskiy Donets River, built on the basis of GIS / RS technologies.