Адаптація до змін клімату: наслідки, вразливість, ризики - Трофимова, І.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Запропоновано підходи до визначення характеристик в контексті змін клімату у майбутньому, а також зазначені підходи щодо розроблення адаптаційної політики по відношенню до можливих наслідків в результаті змін клімату. Представлено алгоритм розроблення плану заходів з адаптації до кліматичних змін. Предложены подходы к определению характеристик в контексте изменений климата в будущем, а также выделены подходы относительно разработки адаптационной политики по отношению к возможным последствиям в результате изменения климата. Представлен алгоритм разработки плана мероприятий по адаптации к климатическим изменениям. The approaches to determining the climate characteristics in the context of future climate change have been proposed, and approaches to the development of policies related to climate change impacts have been also emphasized. The algorithm of development of an action plan on adaptation to climate change has been presented.