Сталий розвиток гідроекосистем — основа екобезпечного водокористування - Удод, В.М.; Яців, М.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Робота присвячена проблемі сталого розвитку гідроекосистем. Запропоновано методику еколого-санітарної оцінки стану гідроекосистем з урахуванням самовідновних процесів, яка включає комплексний індекс розвитку гідроекосистем та визначення їх самовідновних властивостей. Наведені розрахунки за методикою для басейну р. Прут. Работа посвящена проблеме устойчивого развития гидроэкосистем. Предложена методика эколого-санитарной оценки состояния гидроэкосистем с учетом процессов самовосстановления, которая включает комплексный индекс развития гидроэкосистем и определение их самовосстановительных свойств. Приведены расчеты по методике для бассейна р. Прут. This article is devoted the problem of sustainable development of water ecosystem. The method of ecological sanitary estimation of the state of water ecosystem is offered, it takes into account processes of self-purification. This method includes the complex index of development of water ecosystem and determination of them self-purification properties. The resulted calculations on a method for the Prut river are presented.