Стан та моніторинг використання земель на території національного природного парку «Подільські Товтри» з використанням технології ДЗЗ - Шумейко, В.О.; Атрасевич, О.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Проведена класифікація даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) і створено карту використання земель на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Запропонований метод визначення місця розташування промислових об’єктів за допомогою побудови температурних карт підстильної поверхні. Визначено основні потенційно-небезпечні об’єкти, які впливають на екологічну ситуацію в межах природного парку. Проведена классификация данных дистанционного зондирования Земли (ДЗЗ) и создана карта использования земель на территории Национального природного парка «Подольские Толтры». Предложено метод определения местоположения промышленных объектов с помощью построения температурных карт подстилающей поверхности. Определено основные потенциально-опасные объекты, которые влияют на экологическую ситуацию в границах природного парка. The classification of remote sensing (RS) and the established land use map in the National Park Podil’s’ki Tovtry. Proposed method for determining the location of industrial facilities by constructing temperature maps of the underlying surface. The main potentially dangerous objects that have an impact on the ecological situation within the natural park.