Корабельные палубные установки импульсного распыления биосорбентов для ликвидации разливов нефти на акватории - Бойко, В.В.; Щербак, Н.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Обговорюється впровадження нової технології швидко якісного ліквідування розливів нафти на акваторіях, описана оригінальна установка імпульсного розпилення біологічних адсорбентів, наводяться данні полігонних випробувань та обговорюються перспективи практичного застосування отриманих результатів. Обсуждается внедрение новой технологии быстрой и качественной ликвидации розливов нефти на акватории, описана оригинальная установка импульсного распыления биологических адсорбентов приводятся данные полигонных испытаний и обсуждаются перспективы практического применения результатов исследований. The possibility of new technology for fast and quality liquidation of oil spreads at water surface, original pulse-pulverizing multibarrels unit for long range and large scale pulverization of biology sorbents, resultes of fieldrange test and future development of the technology is discussed.