Особливості територіальної диференціації антропогенних навантажень на земельні ресурси Полтавщини - Дудник, І.М.; Логвин, М.М.; Литовченко, І.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Обґрунтовані джерела та визначені рівні антропогенного навантаження на земельні ресурси Полтавської області. Побудована карта статистично ї поверхні індексу розораності території області. Запропоновані напрями раціонального використання земельних ресурсів Полтавщини. Обоснованы источники и определены уровни антропогенной нагрузки на земельные ресурсы Полтавской области. Построена карта статистической поверхности индекса распаханности территории области. Предложены пути рационального использования земель Полтавщины. Sourcces and levels of anthropogenic load on land resources of Poltava region are determined. Map of statistical surface of index of ploughness of territory of region. Methods of rational usage of land resources of Poltava region.