Реалізації технологій космічного моніторингу та геоінформаційних систем для проведення екологічної оцінки складових довкілля та районування територій - Волошкіна, О.С.; Охарєв, В.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
В статті проаналізовано можливості сучасних геоінформаційних технологій та технологій дистанційного зондування Землі з космосу в контексті удосконалення державної системи управління природокористуванням, охороною природи та екологічною безпекою в регіонах Україні. Запропонований підхід до районування територій обласного рівня з урахуванням інтегральних показників екологічного стану довкілля на базі актуальних ГІС-технологій. В статье проанализированы возможности современных геоинформационных технологий и технологий дистанционного зондирования Земли с космоса в контексте усовершенствования государственной системы управления природопользованием, охраны природы и экологической безопасности в регионах Украины. Предложен подход к районированию территорий областного уровня с учетом интегральных показателей экологического состояния окружающей среды на базе актуальных ГИС-технологий. Article analyzed the opportunities provided by modern geoinformation technologies and technologies for remote sensing of the Earth from space in the context of improving the State system of environmental management, nature conservation and environmental safety in the regions of Ukraine. An approach to zoning of territories regional level taking into account the integral indicators of ecological condition of the environment on the basis of relevant GIS-technologies.