Моделювання старіння сталей при визначенні ресурсу металевих конструкцій АЕС - Шаміс, Л.Б.; Матченко, Т.І.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Викладено основи теорії деформаційного старіння сталей, на підставі якої будується методика розрахунків довговічності сталевих конструкцій при нормальних умовах та аварійних режимах експлуатації. Изложены основы теории деформационного старения стали, на основании которой построена методика расчетов долговечности стальных конструкций в нормальных условиях и аварийных режимах эксплуатации. The bases of the theory of deformation aging of steel are expounded, on the basis of which the method of calculations of steelwork longevity in normal conditions and emergency states of working was devised.