Минимальная детектируемая активность. Основные понятия и определения - Исаев, А.Г.; Бабенко, В.В.; Казимиров, А.С.; Гришин, С.Н.; Иевлев, С.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Рассмотрены основные понятия минимальной детектируемой активности (МДА), которые используются в низкоуровневой радиометрии ионизирующих излучений. Приведены выводы основных формул для расчета МДА и даны определения характеристик МДА, которые применяются на практике при измерениях. Розглянуто основні поняття мінімальної активності, що детектується (МДА), які використовують у низькорівневій радіометрії іонізуючих випромінювань. Наведено виведення основних формул для розрахунку МДА, а також надано визначення характеристик МДА, що застосовуються в практиці вимірювань. Main concepts for minimum detectable activity (MDA) used in low-level radiation counting and spectrometry are viewed. Basic formulas derivation for counting MDA is represented and definitions for MDA applied in measurement practice are cited as example.