Система управління безпекою будівництва, експлуатації магістральних трубопроводів щодо забезпечення екологічного імперативу - Качинський, А.Б.; Шиян, В.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Стаття присвячена проблемам управлінням безпекою магістральних трубопроводів з метою зменшення впливу і забруднення навколишньогосередовища. Вперше у системі забезпечення безпеки МТ досліджено двосторонній вплив факторів експлуатації трубопроводів у взаємозв’язку з дією навколишнього середовища на трубопроводи і МТ на довкілля. Результати досліджень були впроваджені у виробництво при проведенні НДіПКР у ДАХК «Укргаз» «Положення про систему управління пожежною безпекою для підприємств Державної Асоціації Холдингової Компанії «Укргаз». Статья посвящена проблемам управлением безопасностью магистральных трубопроводов с целью уменьшения влияния и загрязнения окружающей среды. Впервые в системе обеспечения безопасности МТ исследовано двустороннее влияние факторов эксплуатации трубопроводов во взаимосвязи с действием окружающей среды на трубопроводы и МТ на окружающую среду. Результаты исследований были внедрены в производство при проведении НИиПКР ДАХК «Укргаз» «Положение о системе управления пожарной безопасностью для предприятий Государственной Ассоциации Холдинговой Компании «Укргаз». The article is devoted to the problems the management of the main pipelines safety with the purpose of diminishing of influence and contamination of the environment. First in the system of providing of safety of the main pipelines investigational bilateral influence of factors of exploitation of the pipelines in intercommunication with operating of the environment on pipelines and on the main pipelines on the environment. The results of researches applied in industry while carrying out the SR&PDW in of SAHC «Ukrgaz» «Statute about the system of management of the fire safety for the enterprises of State Association of Holding Company «Ukrgaz».