Практичні підходи щодо застосування методу оцінки життєвого циклу - Лазненко, Д.О.; Конєв, С.О.; Наземцева, Я.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Розглянуто схеми матеріальних та енергетичних потоків целюлозно-паперового виробництва. Проведений аналіз існуючих підходів для оцінки життєвого циклу промислової продукції. За даним методом виконано порівняння виробництва паперу з деревини та з використанням макулатури. Рассмотрены схемы материальных и энергетических потоков целлюлозно-бумажного производства. Проанализированы существующие подходы оценки жизненного цикла промышленной продукции. С использованием данного метода выполнено сравнение производства бумаги из дерева и с использованием макулатуры. Schemes for material and energy flows of pulp and paper industry are considered. Analysis of existing approaches is carried out for assessing life cycle of industrial products. In terms of this method, compared production of paper from wood and using scrap paper.