Екранування териконів як спосіб покращення екологічного стану вугільних регіонів Донбасу - Зубова, Л.Г.; Тимошенко, М.М.; Верех-Білоусова, К.Й. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Запропоновано екранування териконів вугільної промисловості Донбасу відходами флотаційного збагачення вуглистої породи, як засіб покращення екологічного стану прилеглих до териконів територій. Розглянуто можливість додаткового отримання германію та галію із флотаційного концентрату. Предложено экранирование терриконов угольной промышленности Донбасса отходами флотационного обогащения углистой породы, как способ улучшения экологического состояния прилегающих к терриконам территорий. Рассмотрена возможность дополнительного получения германия и галлия из флотационного концентрата. Suggested screening of waste heaps Donbass coal industry waste flotation beneficiation breed of coal, as a way of improving the ecological condition of adjoining territories. Considered. the possibility of additional get germany and gallium from flotation concentrate.