Некролог. Шевченко Віктор Миколайович (Сiверянський лiтопис, 2013)
23 червня 2013 р. передчасно перестало битися щире серце відомого в Україні історика та краєзнавця Чернігівщини, визнаного фахівця аграрної історії України ХІХ – початку ХХ ст., члена Національної спілки краєзнавців України, доктора історичних наук, професора кафедри українознавства Чернігівського державного інституту економіки і управління