Цегляні будівлі Чернігова за матеріалами описів останньої чверті ХVІІІ ст. - Ситий, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Описи кінця ХVІІІ ст. дозволяють скласти уявлення про стан збереженості давньоруських мурованих споруд Чернігова та об’єктів цивільної та духовної архітектури ХVІІ – ХVІІІ ст.