До питання бойової діяльності загонів месників під командуванням О. Сабурова в листопаді 1941 – серпні 1942 років - Білоус, О. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Здійснено спробу джерелознавчого та наукового аналізу бойової діяльності Житомирського партизанського з’єднання в перший рік його функціонування. Висвітлено головні вектори партизанської боротьби, проаналізовано їх роль у зростанні нацистського терору проти місцевого населення у Північно-Східній Україні. Осуществлено источниковедческий и научный анализ боевой деятельности Житомирского партизанского соединения в первый год его функционирования. Освещены главные векторы партизанской борьбы, проанализирована их роль в росте нацистского террора против местного населения в Северо-Восточной Украине. The sources and scientific analysis of combat activities of Zhytomyr partisan unit in the first year of its operation were attempted. The main vectors of partisan struggle were elucidated, their role in increasing of Nazi terror against the local population in the North-Eastern Ukraine was analyzed.