Українські таборові бібліотеки на теренах Австро-Угорщини та Німеччини у роки Першої світової війни - Магурчак, А. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Створення та функціонування таборових бібліотек для українських військовополонених російської армії періоду Першої світової війни розглядається як нове в історії вітчизняного бібліотекознавства. Создание и функционирование лагерных библиотек для украинских военнопленных русской армии периода Первой мировой войны рассматривается как новое в истории отечественного библиотековедения. Creation and functioning of camp libraries for the Ukrainian prisoners of war of the Russian army of period of First world war are examined as a new in history of home library science.