Структурно-функціональна оптимізація агролісомеліоративних еколого-економічних систем - Удод, В.М.; Абу Діб, С.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
У роботі показано застосування методів інженерно-захисної фітомеліорації задля забезпечення еколого-безпечного розвитку природних і штучних систем. Розглянуто застосування різних типів конструкцій ЗЛН в агролісництві та запропоновано найоптимальніші підходи до оптимізації лісокористування та лісовідновлення. В работе показано применение методов инженерно-защитной фитомелиорации для обеспечения эколого-безопасного развития природных и искусственных систем. Было рассмотрено применение разных типов конструкции ЗЛН в агролесничестве и предложено самые оптимальные подходы к оптимизации лесопользования и лесовосстановления. It is shown application of methods of engineering and protective phytomelioration to ensure ecological safety development of natural and artificial systems. It was reviewed using of different types construction of protective forest plantations in agro forestry and offered the best approaches to optimize forest management and reforestation.