Гідроекологічне обґрунтування будівництва басейну стічних вод у природних умовах Східного Полісся - Телима, С.В.; Ревякіна, Н.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Наведено результати досліджень з гідроекологічного обґрунтування будівництва інфільтраційного басейну стічних вод у зв‟язку з водовідведенням забруднених вод з території логістичного центру, розташованого у Броварському районі Київської області. Показано, що при заданих параметрах басейну буде забезпечений задовільний режим водообміну між доочищеними стічними водами та водоносним горизонтом ґрунтових вод і при цьому не відбуватиметься підтоплення прилеглих територій. Приведены результаты исследований по гидроэкологическому обоснованию строительства инфильтрационного бассейна сточных вод в связи с водоотведением загрязненных вод с территории логистического центра, расположенного в Броварском районе Киевской области. Показано, что при заданных параметрах бассейна будет обеспечен удовлетворительный режим водообмена между доочищенными сточными водами и водоносным горизонтом грунтовых вод и при этом не произойдет подтопления прилегающих территорий. The results of the investigations of the hydroecological validation of the infiltration basIn of the effluents building concerned with water removal of the polluted waters from the Logistic centre in Brovary district of the Kiev region are presented. It is demonstrated that at the given parameters of the basin will be satisfied water interchange between the tertiary treatment effluents and the ground water horison and the submergense of the adjasent territories will not take a place at that.